dictionary-emptydownloadfacebookinstagramlinkedinmessage-errormessage-successpersonpointerpress-emptytimetwitter
 

Restauracja z pudełka

Julia Sokołowska i Piotr Kowalczyk stworzyli koncept gastronomiczny w odpowiedzi na nudne i powtarzalne tradycyjne diety pudełkowe.

Skąd idea na powstanie Bistronaut?

Julia Sokołowska: Bistronaut to pomysł, który narodził się kilka lat temu po ukończeniu przeze mnie studiów. Zauważyłam, że w błyskawicznym tempie rozwijają się cateringi dietetyczne. Wraz z wspólnikiem przez długi czas byliśmy użytkownikami cateringów dietetycznych i usługi te nie spełniały naszych oczekiwań. Postanowiliśmy coś zmienić i stworzyć catering, który będzie zróżnicowany i dostosowany do potrzeb każdego. Naszym pomysłem jest dostarczanie wygodnej diety pudełkowej z najlepszych restauracji w mieście.

Jakimi nowymi planami na rozwój może pochwalić się firma?

Julia Sokołowska: W naszym projekcie nie chodzi tylko o samo dostarczenie diety pudełkowej z restauracji. Chcemy przede wszystkim, aby była to podróż kulinarna. Razem z Piotrem jesteśmy pasjonatami jedzenia, uwielbiamy jeść i chodzić do restauracji. Dlatego postanowiliśmy przekazać naszym klientom doświadczenie różnorodnych smaków i kuchni.

Do kogo skierowana jest oferta Bistronaut?

Piotr Kowalczyk: Oprócz nowatorskiego podejścia do diet pudełkowych, Bistronaut to także doskonałe narzędzie dla restauracji, dzięki któremu restauratorzy mogą dotrzeć do swoich klientów poprzez nowy kanał sprzedaży. Pozwala jeszcze lepiej planować pracę w kuchni, przygotowując dania diety pudełkowej poza godzinami szczytu. Nasza oferta jest również celowo podzielona tak, jak kuchnie świata – to zachęca klientów do kulinarnych podróży i poznawania nowych smaków. Każdy powinien znaleźć coś odpowiedniego dla siebie.

Czym Bistronaut wyróżnia się na tle konkurencji?

Julia Sokołowska: Bistronaut jest innowacyjny i unikatowy w swojej dziedzinie. To rozwiązanie pozwalające na przeniesienie codziennego menu na zupełnie inny poziom, dzięki intuicyjnej aplikacji mobilnej, umożliwiającej zamawianie codziennej diety przygotowywanej przez szefów kuchni z renomowanych restauracji.